Fietsen langs de LF4

Woensdag 6 augustus vertrekken Frederique en ik voor een fietstochtje langs de LF4. Het is prachtig weer en we zijn om 12 uur al op camping Batenstein in Woerden. De 38 kilometers zijn snel onder onze wielen doorgerold.  Ik heb voor 2 nachten een caravan gehuurd, omdat de weersvoorspelling slecht is. sMiddags lekker door Woerden gedwaald en savonds gegeten bij de Chinees.
Donderdag met de trein naar Utrecht op en neer. Het giet de hele dag. Wel gezellig naar de film geweest: Hancock met Wil Smith.
Vrijdag 8 augustus om 8 uur al op pad naar Elst bij Rhenen. De temperatuur is rond de 21 graden, het zonnetje schijnt en de wind hebben we in de rug. Pas bij Doorn begint het wat te spetteren. Na 73 km zijn we om 2 uur bij de Stayokay in Elst. We krijgen een lekkere grote kamer van Bernadette uit Loosbroek. We gaan met de bus naar Rhenen en eten lekker bij de pizzeria, nadat we de Cunera-kerk bewonderd hebben.
Zaterdag is het heel mooi weer. Het is een genot om langs de heuvelrug, de Nederrijn en de rand van de Veluwe te rijden. We moeten heel wat hellingen beklimmen. Ik hoor s’avonds via mijn voicemail dat we in Renkum zijn gespot door een collega van me. Camping Beekhuizen in Velp is vergane glorie. We hebben een trekkershut geregeld. Om 4 uur gaan we met de trein naar Arnhem. We dwalen door de stad, nemen een drankje bij Rose’s Lounge aan de Rijnboulevard en komen in een echte kroeg terecht waar gepensioneerde Arnhemmers grote hoeveelheden bier wegwerken. Na een McDonalds gaan we weer terug naar de camping. Even puzzelen en naar bed. 55 km gereden vandaag.
Zondagmorgen regent het en het houdt maar niet op. Vandaag hadden we eigenlijk naar Vorden willen fietsen maar we besluiten, een dagje eerder dan de bedoeling was, met de trein naar huis te gaan. Om 12.30 u stappen we uit op station Zoetermeer Oost. Je fiets vervoeren met de trein gaat prima, omdat er overal liften zijn en de ruimte in de trein om je fiets kwijt te raken, goed is aangegeven.
Ondanks het slechte weer hebben we lekker gefietst, omdat het smorgens meestal nog goed weer was. En het dagje Utrecht op donderdag is erg bevallen. Utrecht is echt een leuke stad! 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s